Sprukne rør eller ødelagte vannkraner kan føre til store vannskader. De fleste er nok gode på å ta grep for å unngå slike skader, men det kan likevel skje. For eksempel kan det være mindre vannlekkasjer i fritidsboligen som ikke oppdages under oppholdet, men som møter deg med et sjokk neste gang du skal på ferie. Eller at du har vært på ferie og kommer hjem til vannlekkasje. Ved å ha forsikring som husforsikring og innboforsikringen på plass er du sikret.

Dette dekker en innboforsikring

Innboforsikringen dekker alt av innbo og løsøre du eier innenfor boligens fire vegger. Dette gjelder alt fra møbler, elektriske apparater, klær, barnevogner og mer. Oppstår det tyveri, brann eller vannskader vil en innboforsikring dekke at du får økonomiske midler til å skaffe tilsvarende eiendeler. Dersom du allerede har en innboforsikring bør du sjekke hva som står i vilkårene og hvilke betingelser forsikringen har. Det er nemlig du som er ansvarlig for at dekningen er høy nok til alle eiendeler du eier.

Husforsikring

Husforsikring, boligforsikring, villaforsikring eller bygningsforsikring er alle den samme forsikringen under flere navn. Forsikringen dekker husets fire vegger, altså selve konstruksjonen. Alle som eier enebolig, rekkehus eller en tomannsbolig bør ha en slik forsikring. Er det snakk om leilighet vil de fleste borettslag eller sameie sørge for en slik bygningsforsikring, som du betaler på gjennom felleskostnadene hver måned. Da trenger du kun å kjøpe en innboforsikring ved siden av.

Oppsummert bør du altså passe på å ha de rette forsikringene, med gode vilkår og betingelser. Dette vil komme godt med uansett om det er snakk om vannskader, brann eller tyveri. Pass på at dekningsgraden er høy nok, så kan du føle deg økonomisk trygg i hverdagen.